Stichting Historisch Brandweermaterieel Katwijk |  SHBKW

Fotoshoot SHBKW Katwijk

Er was een vraag van een aantal fotografen om het wagenpark van de Stichting Historisch Brandweermaterieel Katwijk, SHBKW, op een locatie in Katwijk op de gevoelige plaat te zetten. Zaterdag 31 juli 2021 verzamelde zich een aantal fotografen en ging men naar de locatie parkeerplaats in de Zuidduinen en de uitwatering Buitensluis te Katwijk aan zee. Alle vier de voertuigen, DAF Katwijk,  Dodge Noordwijk, Magirus Waddinxveen en de  DAF Voorhout die voor het eerst de weg op kon, werden van stal gehaald en richting de Zuidduinen, de eerste locatie.

Voor vertrek nog even de olie controleren, spiegels vastzetten etc. Regelmatig werd de buienradar in de gaten gehouden en kon men tussen de buien door foto’s en video maken. De tweede locatie werd de Buitensluis waar het materieel achteruit richting strand ging om zo een mooi plaatje te schieten met op de achtergrond een mooie zee met hoge golven en een donkere lucht. Deze donkere lucht kwam dan ook steeds dichterbij en men besloot voor de bui weer terug te zijn en dus richting Schoolstraat waar we niet helemaal droog over kwamen dus eenmaal terug in de garage was het even poetsen. Met dank aan Kees Verhoef die de hele operatie begeleiden en hoe de opstelling moest komen van de voertuigen. Als dank werden we getrakteerd op een bijzonder flesje bier met een briefje eraan met, bedankt.

Nieuws

Afscheid collega

Ons bereikte het trieste bericht dat plotseling is overleden Wim Kuijt op de leeftijd van bijna 75 jaar Wim was vanaf de oprichting betrokken bij

De doelstelling van de Stichting is naast het conserveren van Rijdend Historisch Materiaal het historische besef van de Katwijkse inwoners en die van de regio door een actieve inzet van het historische materiaal te vergroten en de functie van de brandweer voor de Katwijkse gemeenschap helder neer te zetten.

Pagina's

Contact

E-mail: info@shbkw.nl
Adres: Schoolstraat 2 2225 KR Katwijk aan Zee

De doelstelling van de Stichting is naast het conserveren van Rijdend Historisch Materiaal het historische besef van de Katwijkse inwoners en die van de regio door een actieve inzet van het

 historische materiaal te vergroten en de functie van de brandweer voor de Katwijkse gemeenschap helder neer te zetten.

Contact

Algemeen: info@shbkw.nl Evenementen: wim@shbkw.nl
Adres: Schoolstraat 2, 2225KR
Katwijk aan Zee

© Stichting Historisch Brandweermaterieel Katwijk | SHBKW

Gemaakt door AtSea Design & Media