Stichting Historisch Brandweermaterieel Katwijk |  SHBKW

Evenementen

Als SHBKW gaat vaak de straat op om onze auto’s weer aan het publiek te tonen.

Een van de dingen die we doen is weer de demo op Koningsdag en misschien wel als aanmoediging bij de ronde van Katwijk.

De KNRM dag op parkeerterrein de Noord , De Sar dag en op een van de toeristenmarkt dagen en de feestweek van Katwijk aan de Rijn.

Ook bij het 125 jarig bestaan brandweer Katwijk was SHBKW aanwezig, zie video op deze site,

Zaterdag 18 Juni 2016 zijn wij met de gehele stichting Historisch Brandweer Materiaal Hollands Midden in Woubrugge bij elkaar geweest voor de opening van het watersport seizoen en het 5 jarig jubileum van de stichting Hollands Midden.

Om 7.30 uur zijn we vertrokken met alle voertuigen vanuit de Schoolstraat (De Magirus was vrijdag al met een vrachtwagen al opgehaald) naar Woubrugge en na een voorspoedige rit kwamen we in Woubrugge aan.

Nabij de gemeente hebben we alle voertuigen verzameld en onder aanvoering van een bespannen handspuit hebben we een rondrit door de gemeente gemaakt, Woubrugge is niet groot maar wel lang :-)).

Ook Haaglanden was aanwezig met de stoomspuit van Leiden (deze is daar onder vakkundig onderhoud en beheer) en men liet zien hoe het daar in oude dagen eraan toe ging.

We hadden de hele dag redelijk weer alleen aan het einde van de dag een regenbui,

De MSA is op deze zaterdag op alle mogelijke manieren getest en daar kwam hij goed door heen, op een kleine storing na. Als ik een schatting moet maken spoot de MSA toch wel tussen de 80-100 meter.

Zelfs de politie was hier niet over te spreken en konden we bijna een bekeuring krijgen voor het hinderen van een ambtenaar in functie en het belemmeren van de scheepvaart

Nadat de voorzitter alles gesust had konden we weer lekker aan de gang.

Om 16.00 uur zijn we alles rustig gaan opruimen en om 17.00 uur zijn we na het dankwoord van de voorzitter weer vertrokken via het mooie Leiden naar Katwijk.

Wilt u ons op uw evenement?

Stuur ons even een mailtje: wim@shbkw.nl

Evenementen

Evenementen SHBKW 2023

Datum                       Evenementen  SHB Katwijk  2023 14 januari                Filmopnames  Erfgoed Journaal 20 april                    Trouwdag Dirk van Duijn post Katwijk    22 april                    40 jarig bestaan SHB-Den Haag (

Meer lezen »

Koningsdag 2022

Koningsdag 2022, en met de Stichting Historisch Brandweer Katwijk en assistentie van de Stichting uit Lisse hadden wij een geweldige dag locatie Zwaaikom in Katwijk.

Meer lezen »

Monumentendag SHBKW

Ook SHBKW, Stichting Historisch Brandweermaterieel Katwijk, opent zijn deuren met de jaarlijkse monumentendag, op deze dag kan men zien dat SHBKW een aantal nog rijdende

Meer lezen »

Tonnenpoort

De SHBKW is door de gemeente gevraagd om de Tonnenpoort in de Princestraat 2x per week nat te houden in droge perioden. Tijdens het nathouden

Meer lezen »

Monumentendag

11 september 2021 is er een monumentendag in Katwijk, ook SHBKW opent dan zijn deuren en is het materiaal te bezichtigen. SHBKW had zich opgegeven

Meer lezen »

SAR Katwijk

Ieder jaar is er een SAR dag in Katwijk aan zee, ook Stichting Historisch Brandweermaterieel Katwijk heeft daar een aantal brandweervoertuigen staan ter bezichtiging.

Meer lezen »

De doelstelling van de Stichting is naast het conserveren van Rijdend Historisch Materiaal het historische besef van de Katwijkse inwoners en die van de regio door een actieve inzet van het historische materiaal te vergroten en de functie van de brandweer voor de Katwijkse gemeenschap helder neer te zetten.

Pagina's

Contact

E-mail: info@shbkw.nl
Adres: Schoolstraat 2 2225 KR Katwijk aan Zee

De doelstelling van de Stichting is naast het conserveren van Rijdend Historisch Materiaal het historische besef van de Katwijkse inwoners en die van de regio door een actieve inzet van het

 historische materiaal te vergroten en de functie van de brandweer voor de Katwijkse gemeenschap helder neer te zetten.

Contact

Algemeen: info@shbkw.nl Evenementen: wim@shbkw.nl
Adres: Schoolstraat 2, 2225KR
Katwijk aan Zee

© Stichting Historisch Brandweermaterieel Katwijk | SHBKW

Gemaakt door AtSea Design & Media