Stichting Historisch Brandweermaterieel Katwijk |  SHBKW

10 jarig jubileum Stichting Historisch Brandweermaterieel Hollands Midden

De stichting HBHM bestaat dit jaar 2022, 11 jaar en dat mag gevierd worden en met alle leden beleven we een mooie boottocht met de Koningin Juliana die aangemeerd lag in Roelofarendsveen.

Klokslag 14.30 uur gingen de trossen los en werd er inmiddels koffie met gebak gepresenteerd.

Jan Kranenburg (voorzitter) legt uit dat het jaar 2021 al het tienjarig bestaan was maar door de wereldwijde toestanden kon dit niet gevierd worden.  Een aantal voertuigen worden genoemd die in de stijgers hebben gestaan en weer strak in de lak mee kunnen doen met de evenementen.

We moesten ook even stil staan bij degenen die ons zijn ontvallen en de namen worden genoemd en met respect en eerbied blijven zij in onze gedachten.

Terugkijkend heeft de stichting aan tal van evenementen deelgenomen, sommige waren een regelmatig terugkomend evenement, streven is toch zo’n achttal evenementen per seizoen aanwezig te zijn. Een groots opgezet evenement bij de brandweer Leiderdorp waar ook de stichting met een aantal voertuigen aanwezig waren en dan de gedachte dat deze post gaat sluiten en voor de oldtimer de Magirus Deuts Mercur 120F en het kleine museum in dit pand moet er een ander onderkomen worden gevonden.

Jan spreekt nog een dankwoord uit aan iedereen die betrokken is bij deze fantastische stichting waar eenieder zijn bijdrage en tomeloze inzet in de afgelopen jaren. Ook een dankwoord naar Hans Zuidijk voor de financiële bijdrage om alle voertuigen en het materieel in stand te houden en te bewaren zodat het in de toekomst nog steeds zichtbaar is voor ons en de opvolgers.

Jan Kranenburg.

Nieuws

Afscheid collega

Ons bereikte het trieste bericht dat plotseling is overleden Wim Kuijt op de leeftijd van bijna 75 jaar Wim was vanaf de oprichting betrokken bij

De doelstelling van de Stichting is naast het conserveren van Rijdend Historisch Materiaal het historische besef van de Katwijkse inwoners en die van de regio door een actieve inzet van het historische materiaal te vergroten en de functie van de brandweer voor de Katwijkse gemeenschap helder neer te zetten.

Pagina's

Contact

E-mail: info@shbkw.nl
Adres: Schoolstraat 2 2225 KR Katwijk aan Zee

De doelstelling van de Stichting is naast het conserveren van Rijdend Historisch Materiaal het historische besef van de Katwijkse inwoners en die van de regio door een actieve inzet van het

 historische materiaal te vergroten en de functie van de brandweer voor de Katwijkse gemeenschap helder neer te zetten.

Contact

Algemeen: info@shbkw.nl Evenementen: wim@shbkw.nl
Adres: Schoolstraat 2, 2225KR
Katwijk aan Zee

© Stichting Historisch Brandweermaterieel Katwijk | SHBKW

Gemaakt door AtSea Design & Media