Stichting Historisch Brandweermaterieel Katwijk |  SHBKW

Openmonumentendag SHBKW 10 september 2022

De deuren van Stichting Historisch Brandweermaterieel Katwijk stonden op de monumentendag 2022 weer helemaal open om al het materieel te laten showen aan het publiek.

Mede door het mooie weer was de opkomst van toeschouwers boven verwachting en de teller stond aan het eind van de dag op 504.

Ook de kinderen hadden veel belangstelling voor de voertuigen en met een brandweerhelm op klommen zij in de voertuigen om op te foto te gaan. Ook burgemeester Visser van Katwijk bezocht de oude brandweergarage.

Vele vragen werden door de manschappen van SHBKW beantwoord, ook een video werd er afgespeeld waarop te zien was aan welke evenementen SHBKW aan hadden deelgenomen het afgelopen seizoen, bv, de flower parade, truckrun, oldtimersdagen, demonstratie waterkanonnen Sassenheim, open dag brandweer Noordwijk, 10 jarig bestaan en rondrit Woubrugge, Koningsdag Zwaaikom, open dag Leiden post Zuid, SAR Katwijk, Rondrit zorgpark ’s Heerenloo Noordwijk.

Tijdens deze vele gesprekken bezocht ook een echtpaar uit Waddinxveen, Wim vd Wees en zijn vrouw, die wist vol trots te vertellen dat hij vroeger als brandweerman en chauffeur had gediend op onze Magirus (1926) uit Waddinxveen, en zij moesten natuurlijk op de foto.

Ook de Dodge, (rooie Dodje) moest halverwegen de dag richting Noordwijk met Geek en Peter om ook daar deel tenemen met de opendag Noordwijk, zij sloten zich aan bij een oldtimershow alwaar zij ook een een geslaagde dag hadden met vele bezoekers.

Na afloop van deze wederom zeer geslaagde dag werd er verslag uitgebracht in het gemeentehuis van Katwijk waar ook alle vrijwilligers van open monumentendag zich verzamelde en Jacco Knape, wethouder Financiën, Onderwijs, Economie en Groene leefomgeving in de gemeente Katwijk, een overzicht gaf van deze dag en met een hapje en drankje werd er nog lang nagepraat.

Nieuws

Afscheid collega

Ons bereikte het trieste bericht dat plotseling is overleden Wim Kuijt op de leeftijd van bijna 75 jaar Wim was vanaf de oprichting betrokken bij

De doelstelling van de Stichting is naast het conserveren van Rijdend Historisch Materiaal het historische besef van de Katwijkse inwoners en die van de regio door een actieve inzet van het historische materiaal te vergroten en de functie van de brandweer voor de Katwijkse gemeenschap helder neer te zetten.

Pagina's

Contact

E-mail: info@shbkw.nl
Adres: Schoolstraat 2 2225 KR Katwijk aan Zee

De doelstelling van de Stichting is naast het conserveren van Rijdend Historisch Materiaal het historische besef van de Katwijkse inwoners en die van de regio door een actieve inzet van het

 historische materiaal te vergroten en de functie van de brandweer voor de Katwijkse gemeenschap helder neer te zetten.

Contact

Algemeen: info@shbkw.nl Evenementen: wim@shbkw.nl
Adres: Schoolstraat 2, 2225KR
Katwijk aan Zee

© Stichting Historisch Brandweermaterieel Katwijk | SHBKW

Gemaakt door AtSea Design & Media