Stichting Historisch Brandweermaterieel Katwijk |  SHBKW

2-wielige Brandspuitaanhanger No.2 – Krimpen aan de Lek

De BSA van Krimpen aan de Lek

In 2015 beperken de werkzaamheden tot het bijeenkomen van een halve dag per veertien dagen. Het nodige (schoonmaak)onderhoud vindt dan plaats en eventuele verbeteringen worden aangebracht zoals andere banden, en worden de accu en de bandenspanning gecontroleerd.

Recent hebben wij het nummer van het kenteken teruggevonden van het trekkende voertuig. Dit kenteken is HZ 70415 en is een kenteken van de provincie Zuid-Holland, zoals in 1934 toen gebruikelijk was. Het behoorde toe aan de trekker manschappenwagen Buick/GMC 8 cilinder 115 PK die tot november 1944 in dienst is geweest. In die maand is de trekker manschappenwagen inclusief pomp, de Brandspuitaanhanger No. 1, door de Duitsers gevorderd.

Technische gegevens

Standplaats:Krimpen aan de Lek
Bouwjaar:1941
Leverancier:Brandspuiten fabriek Kronenburg
Gemeente:Culemborg
Pomp:Kronenburg
Capaciteit:2000 ltr per minuut/opvoerhoogte 8 atm.
Motor:Ford V8 Benzine 85pk. 6vlt totaal gewicht 1148Kg.
Bemanning:N.v.t.
In dienst1941
Uit dienst1966
Nieuws

Afscheid collega

Ons bereikte het trieste bericht dat plotseling is overleden Wim Kuijt op de leeftijd van bijna 75 jaar Wim was vanaf de oprichting betrokken bij

De doelstelling van de Stichting is naast het conserveren van Rijdend Historisch Materiaal het historische besef van de Katwijkse inwoners en die van de regio door een actieve inzet van het historische materiaal te vergroten en de functie van de brandweer voor de Katwijkse gemeenschap helder neer te zetten.

Pagina's

Contact

E-mail: info@shbkw.nl
Adres: Schoolstraat 2 2225 KR Katwijk aan Zee

De doelstelling van de Stichting is naast het conserveren van Rijdend Historisch Materiaal het historische besef van de Katwijkse inwoners en die van de regio door een actieve inzet van het

 historische materiaal te vergroten en de functie van de brandweer voor de Katwijkse gemeenschap helder neer te zetten.

Contact

Algemeen: info@shbkw.nl Evenementen: wim@shbkw.nl
Adres: Schoolstraat 2, 2225KR
Katwijk aan Zee

© Stichting Historisch Brandweermaterieel Katwijk | SHBKW

Gemaakt door AtSea Design & Media