Stichting Historisch Brandweermaterieel Katwijk |  SHBKW

Magirus even terug in Waddinxveen

Vrijdag 5 november 2021 werd Stichting Historisch Branweermaterieel Katwijk uitgenodigd samen met de bijna 100 jarige Magirus om een bijdrage te leveren voor een video opnamen. De burgemeester van Waddinxveen, dhr. Evert Jan Nieuwenhuis en regiocommandant Hollands Midden, dhr. Hans Zuidijk, waren ook aanwezig om de jongens te vertellen over de historie van deze heel bijzondere brandweerauto uit 1926.

Daarvoor moest de Magirus op een aanhangwagen worden geplaatst en achter de DAF van Voorhout richting Waddinxveen worden gereden. Met de ervaren chauffeurs Kees Ravensbergen en Peter Steenvoorde ging men richting Waddinxveen. Daar aangekomen bij de brandweergarage moest de Magirus van de aanhangwagen maar dan moet de motor wel starten, met een telefonische hulplijn naar Katwijk lukte dit ook en kon de Magirus zijn plaats innemen naast een uitrukvoertuig van Brandweer Waddinxveen, hier werden de opnames gemaakt. Daar de motor van de Magirus echt niet wilde starten om deze weer op de aanhangwagen te zetten heeft brandweer Waddinxveen geholpen deze aan te trekken. Hierna bedankte de burgemeester SHBKW voor de bijdrage en moesten zij toch weer zien dat de Magirus richting Katwijk ging.

Ook de terugreis verliep zonder problemen en de DAF liep als een zonnetje aldus de chauffeurs. Hier een fotoreportage, de video is in de maak en wordt later geplaatst zowel op de FaceBook en website en met toestemming.

Nieuws

Afscheid collega

Ons bereikte het trieste bericht dat plotseling is overleden Wim Kuijt op de leeftijd van bijna 75 jaar Wim was vanaf de oprichting betrokken bij

De doelstelling van de Stichting is naast het conserveren van Rijdend Historisch Materiaal het historische besef van de Katwijkse inwoners en die van de regio door een actieve inzet van het historische materiaal te vergroten en de functie van de brandweer voor de Katwijkse gemeenschap helder neer te zetten.

Pagina's

Contact

E-mail: info@shbkw.nl
Adres: Schoolstraat 2 2225 KR Katwijk aan Zee

De doelstelling van de Stichting is naast het conserveren van Rijdend Historisch Materiaal het historische besef van de Katwijkse inwoners en die van de regio door een actieve inzet van het

 historische materiaal te vergroten en de functie van de brandweer voor de Katwijkse gemeenschap helder neer te zetten.

Contact

Algemeen: info@shbkw.nl Evenementen: wim@shbkw.nl
Adres: Schoolstraat 2, 2225KR
Katwijk aan Zee

© Stichting Historisch Brandweermaterieel Katwijk | SHBKW

Gemaakt door AtSea Design & Media