Stichting Historisch Brandweermaterieel Katwijk |  SHBKW

SHBKW 75 jaar bevrijding

Zaterdag 21 augustus 2021 reed de Hollandse Optocht door Katwijk aan de Rijn. In de optocht werd aandacht besteedt aan de bevrijding van Nederland, ruim 75 jaar geleden. Vijf praalwagens beeldden elk thema rond de Bevrijding van Nederland uit. Daartussen reden een veertigtal historische voertuigen mee. Diverse muziekkorpsen en draaiorgels zorgden voor de muzikale omlijsting.

Tijdens de optocht werd er Zweeds wittebrood uitgedeeld waarvan men in de Hongerwinter zei dat het lekkerder was als cake. Bakker Haasnoot heeft deze broodjes exclusief voor de Hollandse optocht gebakken.

Ook Stichting Historisch Brandweermaterieel Katwijk, SHBKW, mocht ook aansluiten met de Margirus uit 1926.

De Hollandse Optocht is onderdeel van de feestweek van de Oranjevereniging Katwijk aan de Rijn.

Nieuws

Afscheid collega

Ons bereikte het trieste bericht dat plotseling is overleden Wim Kuijt op de leeftijd van bijna 75 jaar Wim was vanaf de oprichting betrokken bij

De doelstelling van de Stichting is naast het conserveren van Rijdend Historisch Materiaal het historische besef van de Katwijkse inwoners en die van de regio door een actieve inzet van het historische materiaal te vergroten en de functie van de brandweer voor de Katwijkse gemeenschap helder neer te zetten.

Pagina's

Contact

E-mail: info@shbkw.nl
Adres: Schoolstraat 2 2225 KR Katwijk aan Zee

De doelstelling van de Stichting is naast het conserveren van Rijdend Historisch Materiaal het historische besef van de Katwijkse inwoners en die van de regio door een actieve inzet van het

 historische materiaal te vergroten en de functie van de brandweer voor de Katwijkse gemeenschap helder neer te zetten.

Contact

Algemeen: info@shbkw.nl Evenementen: wim@shbkw.nl
Adres: Schoolstraat 2, 2225KR
Katwijk aan Zee

© Stichting Historisch Brandweermaterieel Katwijk | SHBKW

Gemaakt door AtSea Design & Media